Thursday, April 21, 2011

Perpisahan yang penuh bermakna

Asslmualaikum & slmt pg kpd rakan2 sekalian..jam skg dh pkl 2 pg..dh lama rsnya x create somthing kt blog ni...'perpisahan yg penuh bermakna' tajuk yg aku pilih,pelik kn,slalunya aku tulis psl sukan je,tp kali ni cm tajuk sedih jer kn?i2 la tajuk yg dpt aku pilih pg ni.
alhmdulillah,bsyukur kpd Allah swt,kerana berkat n kurnianya,akhirnya aku bakal menamatkan pengajian di Universiti Utara Malaysia(UUM) setelah 3 tahun plbgi liku2 kehidupan telah aku lalui sama ada suka mahupun duka..kalo d pkkn blk,sblm msk UUM ni,x tjangkau dek akal ni aku akan jejak universiti utk smbg pengajian di prgkt Ijazah,mn tidaknya,sume result exam yg besar2 xdela bgs sgt pn..tp alhmdulillah,dgn usaha,serta doa dan juga izinNya akudpt jejak ke UUM ni..skurang2nya,cita2 arwah ayah aku n mak aku utk tgk anak dia msk U tcapai..jasa kalian berdua tidak akan aku lupa n akan aku kenang dlm doaku..
Cite hal kt U ni lak,erm,mcm2 la..ramai kwn2 aku jmpa,mcm2 org..perak,jhr,s'gor,kelantan,sbh,srwk,sume la sng...sahabat2 aku,pojit,jera,epi,alip,zack,haris,noin,ikah,mekti,anis,ct fatimah,emah,(daus,aman,pendi(x rumet),huhu n rmai lg la...korg mmg sempoi,mcm2 hal dh aku blaja dr korg sume..ape yg baik aku jadikn tauladan n apa yg buruk 2 aku jadikn smpdn..
sedih lak rasanya nk berpisah ngn korg2 sume,pas ni sume dh wat hal msg2,cnfrm pyh nk jmpa dh..mybe time konvo nnti la leh jmpa kot,i2 pnade yg thn ni,ade yg thn dpn,pyh la cmni,haha..ni baru bab kwn,kalo bab stdy lak,erm,nth ler,penat dh aku nk stdy,nsb bek la last sem,mcm2 hal blaku,tp aku anggap ni sbg cabaran n ujian drpNya yg sememangnya mahu melihat sejauh mn Ketaqwaan n Keimanan kita kpdnya..tp cm bnyk idea nk tulis,tb2 idea 2 sume dh lari..cm xnk bg aku bsedih je..rumet aku,epi dh tdo,bdengkor,mybe tgh mmpikn makwe dia kot,hehe..
sebut je psl makwe,erm,wat stkt ni aku xde makwe lg la,3 tahun aku kt cni,xde yg melekat pn..bknnye x cari,tp mls pn ade gak,kalo pk2 blk,letih gak kalo couple2 ni,wat penin kpala je..nnti dh keje nk couple ikut suke la kn,time2 ni byk sgt nk pknyer..erm,tp wlupn xde mkwe,ade la menaruh hati kt sorg gadis ni..cmne leh aku tpikat?owh,i2 xleh cite la,nnti kalo ade jodoh n rezeki ngn dia,aku bgtau la sbb ape aku tpikat ngn dia..bgtau ckit jela,orgnye cukup manis,sbb taruk gula,hehe,comel,n kalo tgk dia,buat lidah aku tkelu utk bkata2,wah,bmadah lak kn,hehe..tp i2 la yg sering blaku kt aku,time chat or msj ok je,time bjmpa,xtau nk ckp ape..ape2 pn dia gadis yg bagus,aku xnk letak hrpn yg tinggi,sbb aku takut,pisang b'buah 2 kali...tp,aku nk dia tau,skg ni aku cinta n sygkn dia,wlupn bg dia,aku ni hanya sekadar seorg kwn..ssh sgt nk dkt dgn dia,i2 la sbb aku makin cuba utk dkt ngn dia,wlupn sukar..tp kalo aku usaha utk dptkn dia n smbl bdoa,insyaAllah..tp  kalo dia bkn yg tbaik wat aku,aku redha,kerna Dia lebih tau ape yg tbaik utk aku,tp sukarkn nk lupakn kalo kita dh cinta n sygkn seseorg..erm..
pas ni,kalo dh kuar dr u ni,time2 bosan kalo t'igt time stdy dlu,msti sedih kn..mn xnya,ni la msnya yg plg best hidup..
erm,k la,aku pn cm dh mls je nk tulis ni..mata pn dh makin berat,huhu..nnti aku continue lg ok...bye korg sume,nite,asslmualaikum..

No comments:

Post a Comment